Versies vergeleken

Sleutel

  • Deze regel is toegevoegd.
  • Deze regel is verwijderd.
  • Formattering is gewijzigd.

Bij het bewerken van documenten in Djuma maakt Djuma automatisch telkens een nieuwe versie bij wijziging van het document, of bij wijziging van de metadata van het document.

Ook bij elke wijziging van de documentgegevens ( zoals de status, verzenddatum of andere metagegevens) wordt er een nieuwe versie gemaakt. Zo is er ook in de metagegevens te reconstrueren welke wijzigingen er hebben plaatsgevonden.
Ook wanneer er documenten worden doorgegeven of gewijzigd bij koppelingen werkt dit op dezelfde wijze.

Nadat je een document hebt bewerkt buiten Djuma, kun je dit op 2 manieren toevoegen in Djuma als nieuwe versie.

Nieuwe versie uploaden via de Dropzone

Wanneer je een document hebt gemaakt in Djuma en vervolgens hebt gedownload voor bewerking buiten Djuma dan kun je dit document gewoon slepen naar de Dropzone van Djuma (linksonderin links onder in het beeldscherm).

Tip

Djuma herkent het document op basis van de titel en plaatst dit als nieuwe versie over het reeds geregistreerde document. De datum Laatst gewijzigd is ook aangepast.

Urgent

Let op: dit werkt niet als

  • De documenttitel is aangepast na het downloaden van het document!
    Wanneer de document titel gelijk is gebleven, dan herkent Djuma het document en zet het over de oudere versie heen.
    Wanneer de documenttitel wel gewijzigd is, dan maakt Djuma hier een nieuw document van in Mijn documenten en moet je het handmatig registreren of verwijderen.

  • Als de status van het document op Niet meer te wijzigen staat. Documenten kunnen handmatig op deze status gezet worden om te voorkomen dat er een nieuwe versie van het document kan worden aangemaakt gedurende de verdere zaakbehandeling.

  • Als het een zaak betreft die afkomstig is uit een koppelvlak met een backoffice applicatie (RGBZ Zaken). In dat geval is de backoffice applicatie namelijk leidend in de zaakbehandeling en dossier opbouw. Documenten toevoegen en bewerken moet je dan ook doen in de betreffende backoffice applicatie.

Nieuwe versie uploaden bij een specifiek document

Wanneer je een document wilt vervangen door een nieuwe versie en de documenttitel is anders dan die van de oude versie, dan kun je de nieuwe versie het beste op onderstaande manier toevoegen aan Djuma.

  1. Ga binnen de zaak naar tabblad Documenten en klik op de knop Document versies;

  2. Klik op Upload;

  3. Selecteer het juiste bestand op jouw computer;

  4. Djuma neemt de bestandsnaam over als titel en vult de status als Definitief. Jij kunt dit eventueel nog aanpassen naar de status In bewerking of de status Niet meer te wijzigen.

  5. Druk tenslotte op Opslaan.

Tip

Het document is nu opgeslagen als nieuwe versie over de vorige versie heen. Bijv. 2.0 over versie 1.0 heen. De datum Laatst gewijzigd is ook aangepast.

Urgent

Let op: dit werkt niet als;

  • De status van het document op Niet meer te wijzigen staat. Documenten kunnen handmatig op deze status gezet worden om te voorkomen dat er een nieuwe versie van het document kan worden aangemaakt gedurende de verdere zaakbehandeling.

  • Het een zaak betreft die afkomstig is uit een koppelvlak met een backoffice applicatie (RGBZ Zaken). In dat geval is de backoffice namelijk leidend in de zaakbehandeling en dossier opbouw. Documenten toevoegen en bewerken moet je dan ook doen in de betreffende backoffice applicatie.

documentstatus

Op deze pagina

Inhoudsopgave

Gerelateerde pagina’s

Filteren per label (inhoud per label)
showLabelsfalse
showSpacefalse
cqllabel = "kb-how-to-article"

Richtlijnen voor het maken van een nieuwe pagina

Urgent

Deze richtlijnen zijn niet vrijblijvend!

  1. Start met een korte inleiding. zet hierin: of het een te autoriseren of aan te kopen functie betreft. Wat het uitgangspunt voor je instructie is.

  2. Houd de instructie stappen klein, simpel en concreet. Gebruik niet te veel stappen per paragraaf.

  3. Gebruik nummers bij volgordelijke stappen, gebruik bullets bij opties of opsommingen

  4. Gebruik directe taal in de je en jij-vorm.

  5. Letterlijke tekst uit de applicatie geven we schuin weer (geen aanhalingstekens gebruiken!)

  6. Maak gebruik van headers (startend met header 2) om de verschillende deeltaken te onderscheiden.

  7. Ken de juiste labels toe aan een artikel, door rechts onderaan de pagina op de labels te klikken. Dit kan alleen na publicaties van het artikel. Het gebruik van labels is belangrijk voor de vindbaarheid!!

  8. Pas het Contentbylabel element aan de rechterzijde aan door op het pennetje te drukken en vul de labels in waarvan de gerelateerde pagina’s weergegeven moeten worden.

  9. Pas de uitlijning van de header (en het kruimelpad) van de pagina aan zodat deze op de volledige paginabreedte wordt weergegeven. Dit doe je door op het knopje met de pijltjes te klikken rechts van de header.

  10. Gooi tenslotte dit element met instructies volledig weg, door op de prullenbak onderaan dit element te drukken

Bij vragen of opmerkingen: bel of mail Merel 😃

Deze gekleurde boxen kun je invoegen:
Klik bovenaan de pagina op invoegen (meest rechtse knopje in de knoppenbalk bovenaan de pagina) en kies uit infopaneel, notitiepaneel, waarschuwingspaneel of succespaneel.
Na het invoegen kun je eenvoudig de kleur van het paneel wijzigen door te klikken op het paneel. Er komt dan een zwevende knoppenbalk waarin je de functie en dus de kleur van het paneel kunt kiezen.
Informatie

Tip: Een tip of advies geven we op deze manier weer.

Extra toelichting of uitleg geven we op deze manier weer.

Urgent

“Let op” opmerkingen geven we op deze manier weer.

TipEen succespaneel gebruiken we (soms) om te melden wat het te verwachten resultaat is na het uitvoeren van de instructie. Wanneer het resultaat erg voor de hand liggend is, dan laten we dit weg.
documentactie"